Zdjecie
Zdjecie

Naturalny olej neem z miodli indyjskiej

11,11 zł
Brutto

:

Ilość

  • Dostawa kurierem w 1 - 3 dni - 16 zł.
Zakupy powyżej 200 zł - dostawa za darmo. Dostawa kurierem w 1 - 3 dni - 16 zł. Zakupy powyżej 200 zł - dostawa za darmo.
Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Doskonały jest na paznokcie, włosy oraz do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków. UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży. W temperaturze poniżej 23oC zastyga.
SPOSÓB UŻYCIA

• Mieszać z innym olejem nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę,
• Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy,    potem zmyć delikatnym szamponem). Silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.
• W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem
• stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,
• silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę stóp,
• mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany,
• stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

5908310446851
6 Przedmioty
2010-01-01
Nowy produkt

16 innych produktów w tej samej kategorii: